VCA Basis en VCA VOL Inloopexamen


Het is mogelijk om zonder VCA cursus te volgen deel te nemen aan het VCA examen. We willen je er wel op wijzen dat cursisten die eerst deelnemen aan de cursus VCA hebben een hoger slagingspercentage dan cursisten die rechtstreeks aan het examen deelnemen. 

Je maakt het examen VCA op een tablet en daarom weet je gelijk na het examen wat het resultaat is. Houd er rekening mee dat het verwerken van de uitslag een dag in beslag neemt. Je kunt niet deelnemen aan het examen en gelijk het certificaat mee naar huis nemen. Wil je toch liever eerst een VCA cursus volgen klik dan op deze link.

Het examen bestaat uit 70 vragen die je binnen 75 minuten moet beantwoorden. Per vraag kun je 100 punten scoren. Bij 4515 punten of meer ontvang je het diploma 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA'. 

Heb je een dyslexieverklaring? Dan is het mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen. Dit geld alleen voor VCA Basis. Wilt je dit dan uiterlijk 2 dagen voorafgaande aan de cursus aan ons doorgeven?


Het examen is beschikbaar voor  VCA Basis in de volgende EU talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks.

Het examen is beschikbaar voor VCA VOL  in de volgende EU talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans. 

Het examen is beschikbaar voor VCA Basis in de volgende Niet EU talen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks.

Als je in één van deze talen het examen wilt afleggen, neem dan tijdig contact met ons op. Voor afwijkende talen worden er wel extra kosten in rekening gebracht.


Voorleesexamen
Het voorleesexamen voor VCA Basis (met koptelefoon) B-VCA is beschikbaar in alle standaardtalen, behalve Litouws. De examenduur voor een CBT-voorleesexamen is 75 minuten.  Voor VCA VOL is er geen voorleesexamen beschikbaar.

Centraal Diploma Register (CDR)
Je VCA-diploma is opgenomen in het Centraal Diploma Register (CDR). In het CDR kun je nagaan of iemand een geldig VCA-diploma heeft.

Ben je beroepschauffeur dan kunt je deze cursus ook volgen als nascholingscursus voor Code 95 U05-2. Kijk voor meer informatie neem contact met ons op.

Individueel inschrijven?

Voor deze cursus kunt je per persoon inschrijven op een datum naar keuze in onderstaand overzicht.

Cursusprijs: € 65,- Excl. BTW

  • Cursusprijs is excl. e-learning of lesboek
  • Incl. certificaat
  • Prijs lesboek € 27,75 (optioneel)
  • Prijs e-learning € 19,50 (optioneel)
  • Prijs set van 5 oefen-examens (optioneel) € 21,95
  • Examen toeslag andere EU taal € 16,50 per kandidaat (VCA Basis en VCA VOL)
  • Examen toeslag andere NIET EU taal € 16,50 per kandidaat (Alleen voor VCA Basis)
  • Examen wordt afgenomen in 1 uur voor VCA basis
  • Examen wordt afgenomen in 1 uur en een kwartier voor VCA VOL
  • Diploma is tien jaar geldig en vereist om aan de VCA-checklist te voldoen