Nascholing  Code 95

U bent beroepschauffeur en u heeft de code 95 op uw rijbewijs staan. Om beroepsmatig te mogen blijven rijden moet u iedere vijf jaar de code 95 verlengen. Hiervoor volgt u 35 uur nascholing. Van de 35 uur nascholing moet minimaal 7 uur een praktijktraining zijn. Vijf jaar voor het verlopen van uw code 95 kunt u beginnen met het volgen van nascholingscursussen. Zie ook de uitleg op de website van het CBR

Bij De Jonge Veiligheid kunt u terecht voor de volgende nascholingen:

U21­1 EHBO onderweg
U05-2, VCA
U16-2: Heftruck


Voor deze cursussen ontvangt u vooraf uw inloggegevens voor een E-learning module. In vier uur tijd neemt u zo alle theorie door. Deze online module dient u afgerond te hebben voordat u naar de cursus komt. Tijdens het klassikale onderdeel van deze nascholingscursus leert u in drie uur tijd alle praktische vaardigheden. Na het afronden van deze nascholing ontvangt u zeven punten voor uw Code 95.


Doel van de cursus is dat beroepschauffeurs bewust leren omgaan met veiligheidssituaties en hoe zij moeten handelen bij ongelukken. De chauffeur leert om veiligheidsmaatregelen te nemen voor zichzelf en anderen. Hij leert hoe levensreddende handelingen uitgevoerd moeten en wanneer opvolging van professionele hulpdiensten vereist is.

Individueel inschrijven?

Voor deze cursus kunt u per persoon inschrijven op een datum naar keuze in onderstaand overzicht.

Deze cursus in uw bedrijf?

Uw bedrijfshulpverleners kunnen wij ook op uw eigen locatie trainen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Andere nascholing?

Staat uw gewenste nascholing er niet bij? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor een andere cursus voor uw code 95.