Brandblussers

Brandblussers zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. De Jonge Veiligheidsopleidingen helpt u bij het kiezen en plaatsen van het juiste blusmiddel op de juiste plaats. Samen bekijken we welke blusmiddelen u nodig hebt en waar deze geplaatst worden. Uiteraard is het hierbij onze taak om u te informeren over de wetgeving en NEN normen die hierop van toepassing zijn. Om die reden geven we u altijd een advies op maat waarvoor we vrijblijvend de situatie komen bekijken.

Schuimblusser

Schuimblussers zijn geschikt voor de brandklasse AB. De schuimblusser van 2 liter is geschikt voor de brandklasse ABF. De schuimblussers zijn verkrijgbaar in de afmetingen: 2, 6 en 9 liter. Er zijn ook vorstvrije schuimblussers leverbaar. Een schuimblusser is geschikt voor elektrobranden tot 1000 volt.

Poederblusser

Poederblussers zijn geschikt voor de brandklasse ABC. Er zijn speciale poederblussers beschikbaar voor de brandklasse D. Poeder is een effectief blusmiddel, maar geeft veel nevenschade. Een poederblusser is vorstvrij.

Koolzuursneeuwblusser

Koolzuursneeuwblussers worden ook wel CO2 of kooldioxide blusser genoemd. Deze brandblusser is geschikt voor de brandklasse B en het blussen van elektriciteitsbranden.
Meer informatie?