Een dag op pad met ... JAN

Een dag op pad met……JAN

We lopen een dag mee met onze instructeur Jan. Jan is onze instructeur en hij neemt je graag mee in zijn werkzaamheden binnen De Jonge Veiligheid.

Jan, wie ben je en wat doe je precies binnen ‘De Jonge Veiligheid?

Naast mijn reguliere baan in de medische hulpverlening, geef ik met regelmaat les op onze cursuslocatie in Bruinisse of op locatie bij de klant. Inmiddels heb ik er al veel uren opzitten en dat worden er zachtjes aan steeds meer???? 

En over welke cursussen hebben we het dan precies die je geeft?

De lessen variëren van reanimatie & AED cursussen, BHV cursussen, de cursus Eerste Hulp aan Kinderen tot aan een cursus heftruck en hoogwerker. In de toekomst komen daar ook de VCA cursussen bij.  

Dat zijn er aardig wat, leuk! En hoe ziet je werkdag er dan uit als je les gaat geven?

Mijn werkdag start, afhankelijk van de geplande cursus, op onze cursuslocatie of in het bedrijf van de klant. Ik zorg dat de cursusmaterialen klaar staan en ik zorg ik voor een warme en gezellige opvang voor de aanwezige cursisten. Daarna volgt de les met veel praktische oefeningen, afgewisseld met diverse waardevolle interacties en leuke realistische scenario’s. 

Wat is er zo leuk aan dit werk?

Het leuke is dat ik de cursisten mee kan nemen in de wijze van hulpverlenen aan hen die dit in de praktijk nodig zouden kunnen hebben. En daarbij vind ik het belangrijk dat ik de kennis over kan dragen op een manier waarbij de cursist het verschil kan maken om iets voor de burger en/of collega’s te kunnen betekenen en zodoende een incident op een veilige manier kan stabiliseren.

Verder vind ik het ontzettend leuk dat ik op veel verschillende locaties kom, dat ik inzicht krijg in diverse werkzaamheden binnen deze bedrijven en dat ik de mogelijkheid heb om de verschillende scenario’s daarop af te stemmen om zo realistisch mogelijk te kunnen oefenen.  

Heb je een leuke ervaring die je wilt delen?

Ja zeker, een leuk voorval. Ik sprak eens een cursist die ik een tijdje terug in de les had en hij haalde een scenario aan die tijdens die les was behandeld. Deze was blijkbaar goed blijven ‘hangen’. Hij vertelde dat dit zo ontzettend leuk en leerzaam was! Hier word ik blij van!