VCA basis cursus

VCA Basis staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, maar het biedt veel meer dan alleen basiskennis. Tijdens een VCA-opleiding word je je bewuster van risico's en leer je hoe je de veiligheid voor medewerkers kunt waarborgen. De cursus VCA Basis is bedoeld voor alle uitvoerende medewerkers. Het doel van deze cursus is om medewerkers bewust te maken van de (verborgen) risico's tijdens het werken op een bouwplaats of in een omgeving met potentieel gevaarlijke situaties. Daarnaast wordt geleerd hoe medewerkers zo veilig mogelijk met deze gevaarlijke situaties kunnen omgaan. Ongeacht in welke organisatie je werkt, als je het VCA-diploma moet halen, volg je altijd de complete VCA-cursus die twee dagdelen in beslag neemt, inclusief het examen. Ben jij een leidinggevende en wil je de VCA VOL volgen? Kijk dan verder en klik op deze link.

VCA basis en het examen

Het is mogelijk om deel te nemen aan het VCA-examen zonder eerst een VCA-cursus te volgen. Cursisten die echter eerst deelnemen aan de cursus VCA Basis hebben een hoger slagingspercentage. Het resultaat van het examen is direct bekend, maar het certificaat kan wat langer op zich laten wachten.

Heb je een dyslexieverklaring? 

Dan is het mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen. Geef dit dan uiterlijk 2 dagen voorafgaande aan de cursus aan ons door.

  • Het examen is beschikbaar in de volgende EU talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks.
  • Het examen is beschikbaar in de volgende Niet EU talen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks.

Als je in één van deze talen het examen wilt afleggen, neem dan tijdig contact met ons op. Voor afwijkende talen worden er wel extra kosten in rekening gebracht.


Voorleesexamen

Het voorleesexamen (met koptelefoon) B-VCA is beschikbaar in alle standaardtalen, behalve Litouws. De examenduur voor een CBT-voorleesexamen is 75 minuten.  

Centraal Diploma Register (CDR)

Het VCA-diploma is opgenomen in het Centraal Diploma Register (CDR). In het CDR ga je na of iemand een geldig VCA-diploma heeft.

Ben je beroepschauffeur? Dan kun je deze cursus ook volgen als nascholingscursus voor Code 95 U05-2. Kijk voor meer informatie neem contact met ons op.


Individueel inschrijven?

Voor deze cursus kun je je per persoon inschrijven op een datum naar keuze in onderstaand overzicht.

Deze cursus in het bedrijf?

Eigen medewerkers kunnen wij ook op je eigen locatie trainen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Leidinggevende? 

Ben je leidinggevende, volg dan de opleiding VCA VOL. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

VCA Groen

Wij bieden ook de mogelijkheid voor VCA-groen. Wil je de mogelijkheden weten voor VCA - Groen? Neem contact met ons op.

Cursus prijs: € 184,- Excl. BTW

  • Cursusprijs is incl. e-learning/ lunch/ certificaat
  • Prijs lesboek € 27,75 (optioneel)
  • Toeslag examen in een andere EU taal € 16,50 per kandidaat
  • Toeslag examen in een andere NIET EU taal € 49,99 per kandidaat
  • Diploma is tien jaar geldig en vereist om aan de VCA-checklist te voldoen