VCA basis cursus

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, maar het is veel meer. Tijdens een VCA opleiding wordt je bewuster van risico’s en wordt er geleerd hoe de veiligheid voor medewerkers.

De cursus VCA basis is bedoeld voor alle uitvoerende medewerkers. Het doel van deze VCA cursus is medewerkers bewust maken van de (verborgen) risico's tijdens het werken op een bouwplaats of het werken op een terrein met potentieel gevaarlijke situaties. Daarnaast wordt geleerd hoe medewerkers zo veilig mogelijk met deze gevaarlijke situaties kunnen omgaan. In welke organisatie je ook werkt, als je het VCA diploma moet halen volg je altijd de complete VCA cursus die twee dagdelen in beslag neemt inclusief het examen. Ben jij een leidinggevende en wil je de VCA VOL volgen? Klik op deze link.

VCA examen

Het is mogelijk om zonder een VCA cursus te volgen deel te nemen aan het VCA examen. Cursisten die eerst deelnemen aan de cursus VCA hebben echter wel een hoger slagingspercentage. Het resultaat is direct na het examen bekend. Het certificaat laat wat langer op zich wachten. 

Heb je een dyslexieverklaring? Dan is het mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen. Wilt je dit dan uiterlijk 2 dagen voorafgaande aan de cursus aan ons doorgeven?

 • Het examen is beschikbaar in de volgende EU talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks.
 • Het examen is beschikbaar in de volgende Niet EU talen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks.

Als je in één van deze talen het examen wilt afleggen, neem dan tijdig contact met ons op. Voor afwijkende talen worden er wel extra kosten in rekening gebracht.


Voorleesexamen

Het voorleesexamen (met koptelefoon) B-VCA is beschikbaar in alle standaardtalen, behalve Litouws. De examenduur voor een CBT-voorleesexamen is 75 minuten.  

Centraal Diploma Register (CDR)
Uw VCA-diploma is opgenomen in het Centraal Diploma Register (CDR). In het CDR kun je nagaan of iemand een geldig VCA-diploma heeft.


Ben je beroepschauffeur dan kunt je deze cursus ook volgen als nascholingscursus voor Code 95 U05-2. Kijk voor meer informatie neem contact met ons op.


Individueel inschrijven?

Voor deze cursus kunt je per persoon inschrijven op een datum naar keuze in onderstaand overzicht.

Deze cursus in uw bedrijf?

Uw medewerkers kunnen wij ook op je eigen locatie trainen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Leidinggevende? 

Bent je leidinggevende, volg dan de opleiding VCA VOL. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

VCA Groen

Wij bieden ook de mogelijkheid voor VCA-groen. Wilt u de mogelijkheden weten voor VCA - Groen? Neem contact met ons op.

Cursus prijs

€ 179,- 

 • Prijzen zijn excl. BTW
 • Cursusprijs is incl. e-learning
 • Incl. lunch
 • Incl. certificaat
 • Prijs lesboek € 27,75 (optioneel)
 • Toeslag examen in een andere EU taal € 16,50 per kandidaat
 • Toeslag examen in een andere NIET EU taal € 40,00 per kandidaat
 • Diploma is tien jaar geldig en vereist om aan de VCA-checklist te voldoen
 • Cursus wordt gegeven in 1 dag